015 24 13 72

Info bij overlijden

Wanneer een familie geconfronteerd wordt met een overlijden lijkt het dat de wereld voor hen even stilstaat....en dan is begrafenisonderneming De Ryck er om u op een serene manier bij te staan... 

Reeds 3 generaties proberen wij op een zorgzame en discrete manier om te mensen bij te staan in deze moeilijke momenten. Wij zijn er in de eerste plaats om de familie te helpen. Onze kennis en ervaring die wij gedurende al die jaren opgebouwd hebben willen wij op het moeilijke moment van afscheid nemen, graag delen met de familie. Alle praktische zorgen nemen wij uit uw handen.

Hiervoor zijn wij 7/7 dagen, 24/24 uur bereikbaar om u te helpen.

Wat moet u dan doen als u met een overlijden geconfonteerd wordt ?

- Het overlijden moet altijd eerst vastgesteld worden door een dokter. Bij een overlijden thuis is dit meestal de huisdokter of de dokter van wacht. In een ziekenhuis of rusthuis gebeurt het verwiitigen van de dokter en het invullen van de nodige documenten automatisch en dient u als familie niets te ondernemen.

- Dan belt u begrafenissen De Ryck (015/24.13.72).

- Wij zorgen dan voor een eventuele overbrenging naar ons funerarium. Hier zal uw familielid met de nodige zorg opgebaard worden zodanig dat er op een waardige manier afscheid kan genomen worden.

- Wij gaan dan met de familie rond de tafel zitten om de uitvaart te bespreken. Tijdens deze bespreking komen alle mogelijke zaken aan bod.

  • Crematie of begraven
  • Kerkelijke of burgerlijke uitvaart
  • Regelen van drukwerk (leveren wij rechtstreeks uit onze eigen drukkerij en dit op zeer korte tijd)
  • Keuze van kist, bloemen en grafornamenten
  • Bespreking en organisatie van eventuele koffietafel
  • Volledige uitleg over alle mogelijke formaliteiten die wij voor u gaan vervullen, gaande van aangifte van het overlijden tot regeling van het pensioen en woordje uitleg over wie moet verwittigd worden.
  • Bespreking van advertenties in krant of streekblad.

- Organisatie en uitvoering van de dienst

- Nazorg aan familie.

Zoals u kan lezen...eigenlijk zorgen wij voor alles !